Over Denderwood

Over ons
Denderwood in Erpe-Mere: tropisch hardhoud van topkwaliteit

Hoe het allemaal begon

Denderwood is een familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring binnen de houtsector op de teller. Ons verhaal begon in 1904, toen de gebroeders D’Haeseleer, gedreven door hun passie voor hout, besloten samen bomen te zagen in en rond de regio van Erondegem. Wat destijds bescheiden begon, groeide al gauw uit tot een verhaal van vakmanschap en passie en in 1919 werd de keuze gemaakt om zich te specialiseren in de ambachtelijke productie van houten wagenwielen en volksspelen.

In 1955 vond dan uiteindelijk de eerste grote transformatie plaats: vanuit het ondertussen 41 jaar oude bedrijf ontsprong een lokale houthandel. Deze ontwikkelde zich in de daaropvolgende jaren enorm snel en begon in het midden van de jaren 60 met de import van Aziatisch hout. Om aan alle voorwaarden te kunnen blijven voldoen en professioneel te werk kunnen blijven gaan, werd in 1971 het bedrijf omgedoopt naar Houthandel D’Haeseleer PVBA. 13 Jaar later was het bedrijf zichzelf echter ontgroeid waardoor een nieuwe naamsverandering en bedrijfsvorm nodig werd. Daarom koos de familie D’Haeseleer ervoor om in 1984 het bedrijf om te vormen tot de naam die het nu nog steeds met zich meedraagt, namelijk Denderwood NV.

Het jaar 1989 markeerde een periode van verandering en groei. Denderwood NV en Houthandel D’Haeseleer besloten zelfstandig verder te gaan. In 2011 verwelkomden we een nieuwe toevoeging aan onze familie: DDW Hardwoods BVBA werd geboren. Met trots kunnen we zeggen dat we nu meer dan tien jaar verder zijn, waarin ons bedrijf continu evolueert en vernieuwt.

In 2022 heeft DDW Hardwoods een nieuwe productie- en distributielocatie van 5 hectare opgestart in Neufchâteau, Wallonië. Deze strategisch gekozen locatie fungeert als een optimaal verdeelpunt voor de Franse, Duitse, Luxemburgse en Waalse markten. Het doel van deze uitbreiding is het optimaliseren van onze houtdistributie. Deze uitbreiding is niet enkel een nieuwe fysieke locatie, maar eerder een symbolische stap in de vooruitgang en toekomstgerichte visie van DDW Hardwoods. We streven ernaar een blijvende impact te hebben op de houtindustrie, terwijl we onze klanten nu kunnen voorzien van onze eigen hoogwaardige producten en kwaliteit.

Denderwood in Erpe-Mere: tropisch hardhoud van topkwaliteit
Denderwood in Erpe-Mere: tropisch hardhoud van topkwaliteit

Denderwood vandaag

Vandaag staat Denderwood onder leiding van Filip D’Haeseleer. Ons toegewijd team streeft ernaar onze klanten op een duurzame en behulpzame manier van dienst te zijn, door hoogwaardige producten te leveren die voldoen aan de hoogste normen van vakmanschap en milieuverantwoordelijkheid.

Bij Denderwood leren we van het verleden, omarmen we het heden, en blijven we met enthousiasme uitkijken naar de toekomst, waarin we u blijven voorzien van buitengewone houtproducten en een ongeëvenaarde service.

Maak kennis met het team

Bernard Geeraerts
Accountmanager
Vlaams-Brabant, Waals-Brabant, Luik
+32 479 05 24 64
bg@denderwood.com
Steven Creemers
Accountmanager
Limburg, Antwerpen, Nederland, Duitsland
+352 621 669 561
+32 494 80 11 61
info@denderwood.com
Filip Pollaert
Accountmanager
Oost- en West-Vlaanderen, Henegouwen, Namen
+32 477 61 63 16
fp@denderwood.com
Hicham Chine
Internationale verkoop
+33 670 400 924
+352 621 398 183
info@denderwood.com
Brenda Dancet
EUTR controle
bd@denderwood.com
Filip D’Haeseleer
Bestuurder
info@denderwood.com
Tanguy D’Haeseleer
Verkoop
info@denderwood.com
Lieveke Schouppe
Transport & logistiek
ls@denderwood.com
Ilse Maesschalck
Boekhouding
im@denderwood.com
Carine Picqueur
Administratie FSC/PEFC
cp@denderwood.com
Nathalie Groeninckx
Boekhouding
ng@denderwood.com

Meer weten over onze producten?

Denderwood

J. Cardijnstraat 3
9420 Erpe-Mere
België

info@denderwood.com

+32 53 73 74 74