Over ons

Geschiedenis

Denderwood is een familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in de houtsector op de teller. Het begon allemaal vrij kleinschalig toen de gebroeders D’Haeseleer in 1904 samen startten met het zagen van bomen in en rond de regio van Erondegem. Na vele jaren hard en zwaar labeur besloten ze in 1919 om zich te specialiseren en zich vanaf dat moment te richten op het produceren van houten wagenwielen en volksspelen.

In 1955 vond dan uiteindelijk de eerste grote verandering plaats: vanuit het ondertussen 41 jaar oude bedrijf ontsprong een lokale houthandel. Dat ontwikkelde zich in de daaropvolgende jaren enorm snel en begon in het midden van de jaren 60 met de import van Aziatisch hout. Om aan alle voorwaarden te kunnen blijven voldoen en professioneel te werk kunnen blijven gaan, werd in 1971 het bedrijf omgedoopt naar Houthandel D’Haeseleer PVBA. 13 Jaar later was het bedrijf zichzelf echter ontgroeid waardoor een nieuwe naamsverandering en bedrijfsvorm nodig werd. Daarom koos de familie D’Haeseleer ervoor om in 1984 het bedrijf om te vormen tot de naam die het nu nog steeds met zich meedraagt, namelijk Denderwood NV.

1989 was een jaar vol veranderingen voor het bedrijf. Denderwood NV en Houthandel D’Haeseleer zouden voortaan op zichzelf verdergaan. Het bedrijf werd alsmaar groter en in 2011 kreeg Denderwood NV een aftakking: DDW Hardwoods BVBA werd geboren. We zijn ondertussen weer ruim 10 jaar verder en ons bedrijf blijft zich nog steeds ontwikkelen en te vernieuwen. Op deze manier proberen wij onze klanten op een duurzame manier verder te helpen en steeds kwalitatieve producten aan te bieden. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door CEO Filip D’Haeseleer.

Het Denderwood-team

Filip D’Haeseleer
CEO

Hicham Chine
Aankoop en verkoop

Bernard Geeraerts
Verkoop

Steven Creemers
Verkoop

Filip Pollaert
Verkoop

Sara Delgado
Verkoop binnendienst

Brenda Dancet
Administratie

Carine Picqueur
Administratie

Lieveke Schouppe
Administratie

Ilse Maesschalck
Boekhouding

Nathalie Groeninckx
Boekhouding

Onze merken