Houtsoorten

Tropisch hardhout

Denderwood geldt als een van de grootste importeurs van tropisch hardhout in België en heeft daardoor een enorm breed assortiment ter beschikking. Maar wat is tropisch hardhout nu exact? Hardhout is een benaming die men gebruikt voor bomen waarvan het zaad beschermd of omhuld is en zich langzaam verspreidt. Door de bedekking van het zaad zal de groei trager verlopen maar zal de dichtheid van het hout wel hoger liggen. Je deelt het dus in bij de bedektzadigen terwijl pakweg een den of spar onder de naaktzadigen valt en sneller groeit.

Tropisch hardhout is, zoals de naam zelf zegt, afkomstig uit de gebieden rond het tropisch regenwoud en gedijt daardoor goed in extreme omstandigheden. Het wordt veelal gebruikt in buitentoepassingen en heeft een hoge levensduur. Je kan het dus bestempelen als duurzaam hout. Hoe Denderwood omgaat met de ecologische impact van het importeren van tropisch hardhout, lees je hier

Om het een beetje overzichtelijk te houden, splitsen wij onze houtsoorten op per continentale afkomst. Meer informatie vind je door door te klikken op de houtsoort.

Afrikaans hardhout

Aziatisch hardhout

Zuid-Amerikaans hardhout

Ander hout

Composiet